26. jaanuar 2013

Kergema nädala väga raske lõpp!

Teisipäeval alustatud vahenädal oli siiani üks kergemaid üldse. Päevas korra trenni ja seegi umbes 1 tunni pikkune. Kolmapäeval käisin Jõulumäel vabatehnika sprinti sõitmas, 900 m, eelsõidu aegade põhjal olin oma vanuseklassis teine, kuid finaalis olin viimane ehk siis kaheksas. Sain üle pika aja sõita Fischeri uisusuuskadega, mis ma juba kolmandal treeningul ära lõhkusin. Hea kerge suusk oli vähemalt ja libises ka mõnusalt, kuid ei olnud seda kiirust, mis aitaks stardist ära saada või siis finišisirgel aitaks. Neljapäeval ja reedel pingutasin oma kooli asjad enam-vähem korda. Ei ole siiani aega olnud, et need tööd järgi teha, mis koolis tehti, kui Soomes suusatamas käisin. Nüüd siis vähemalt peaaegu tehtud ja saab uuesti laagritesse minna ;). Nädala lõpetasin Kõrvemaa vabatehnika suusamaratoniga, kus distantsiks oli 38 km. Kuna seal oli ka firmade arvestus, sõitsin hea aja Sportlnad Eesti AS'ile, kes on Eesti aerutajaid varustanud materjalseste vahenditega.

Kuna Andreas saadab korda mehetegusid, pean pöörduma tagasi eelmise nädala lõppu. Andreas käis suusatajtae Swedbank'i etapil Alutagusel, kus oli kavas vabatehnika 10 km eraldistardist. Esindades Jõulu Suusaklubi võitis Andreas 10.8 sekundiga teise koha pälvinud suusatajat. Pole paha, ei ole midagi öelda! 

Veel suusajuttu, Eesti Aerutamise Föderatsioon on registreerunud 2. Tartu teatemaratonile ka Aerutajate Dream Teami kooseisus: Kaalrel Alupere, Tarmo Tootsi, Andreas Baum ja mina. See aasta pidavat Kaarel ka väga heas suusavormis olevat, nii et KARTKE !!! ;). Teatemaraton toimub sel aastal 10.veebruaril koos avatud raja võistlusega. Ja ei puudu ka see nelik 42. Tartu maratoni stardist!

Laupäeval Kõrvemaal heades tingimustes peetud suusamaraton läks hästi, paremini, kui lootsin ;). Seadsin eesmärgiks mahtumine esimese 20 hulka. Esimese ringi lõpetasin 21. ja katoust oli liidritele VAID 1 minut ja 28 sekundit! Teisele ringile läksime juba päris aeglase tempoga, 5 km kannatasin nii sõita ja siis panin maru lõigu, lõhkudes jälitusgrupi 10 liikme pealt 5 peale. 4 km enne lõppu panin välja kõik, mis tuli ning alles viimase 150 m peal sain eest ära ja kokkuvõttes korralik 16. koht, oma vanuseklassis 2. Kahjuks 2. kohta ei autasustatu :(. Väidetava 38 km asemel mõõtsin oma GPSiga 37 km. Keskmine pulss oli 187 lööki/min, maksimum pulss 205 lööki/min, keskmine kiirus vägevad 21.3 km/h ja läbimise aeg 1 tund 44 minutit ja 28 sekundit, mis oli täpselt 13 minutit parem kui eelmisel aastal! Kaotus oma vanuseklassi võitjale, Eesti omavanuste esitriatleedile, Markko Etverkile, 58 sekundit. Kokkuvõttes kaotust võitjale 6 minutit ja 14 sekundit. Teadaolevalt olin 2. pärnakas, esimene oli Ravio Sala, kuid võin ka eksida.

Nautige neid ilusaid numbreid ;)

Number 40, ootamas oma aega paugutamiseks ;) !

~ 4 km lõpuni


1 kommentaar:

  1. Selle koormuse juures võib kett ainult maas sellel hetkel olla. :)

    VastaKustuta