26. juuli 2012

Midagi positiivset ka :)

Alusatn siis Pärnu võistlustest, kus esimesel päeval ehk reedel oli kavas 2500m pikkune distants. Distants lookleb mööda imeilusat Pärnu jõge, täpsemalt asub distants Pärnu Kalevi Aerutamis- ja Sõudekeskuse ja vast renoveeritud uue silla vahel. Kuna ilmasitkuolud olid suhteliselt rasked siis häid aegu oodata ei olnud ja seega jäi minu laeks 12:17, mille peale Danek ütles, et kas te vahepeal treeninud ka olete üldse? Aga fakt on see, et see oli piisavalt kiire aeg selleks, et meeste vanuseklassis esimene koht kindlustada. Teine koht kuulus Tanel Helile, kelle kaotus mulle oli 8 sekundit, oleks ise tahtnud muidugi natuke suuremat vahe enda ja Taneli vahel. Kolmas koht kuulus Andreasele, ka tema oli pisut pettunud, kuna teda jäi lahutama 2. kohast 5 sekundit. Süstas võitis ülekaalukalt Isand Alupere, arvestades milline oli tuul ja laine siis tema sõidetud aeg 10:10 oli ikka väga võimas! 


Ei olnud veel kindel mitmes koht


Nüüd juba täitsa kindel mitmes koht

Laupäeval sõitsime sõudjate distantsi peal 500m pikkust distantsi, kus ma enda üllatuseks ka võitsin lähimat konkurenti enam kui 2-sekundilise eduga. Ka sel päeval puhus tuul, aga lainetust ei olnud, kuna oli vasak tuul siis kedagi tuul otseselt segada ei oleks tohtinud. Kahesega läks meil sõit metsa, 100m enne lõppu suutsime ennast esimeste kõrvale punnitada, kui isegi mitte mööda, kuid mööda sõitva kaatri lained said otsustavateks ja pidime leppima viimase kohaga.


Selline seis oli kusagil 200m enne finišit

Pühapäeval oli kavas minu lemmik võistlusmaa, 1000m, kus ma suutsin juba enda rahustuseks võtta kindal võidu ja selle võiduga sai kindlustatud ka karikasarja esimene koht meeste vanuseklassis. Kuna jällegi kimbutas sportlasi tugev tuul, vastu ja vasak tuul, siis häid aegu ei olnud loota, kui oma ajaga 4:30 või rahule jääda küll, võit teise koha ees oli täpselt 5 sekundit, mis on juba päris palju. Muidugi ei saa mainimata jätta, et enne 1000m starte oli ka linnadevaheline teatesõidu võistlus, kus tuli läbida 6x500m. Kahjuks oli Pärnu alles kolmas.


Eile otsustas Tiina teha kontroll stardi ehk 2500m ajale, muidugi kellelegi see mõte ei meeldinud. Ilm oli ka selline nagu ta terve suve olnud on või no mis suvi, pigem soe talv on selle aastaaja nimi hetkel. Õnneks otsustas ilm stardi ajaks ilusaks minna ja siis need Personal Bestid lendama hakkasidki. Ainuke, kes aega ei parandanud oli Anette, kuid vähemalt sõitis rekordi lähedale! Mina parandasin oma aega 26 sekundiga!!!! ja viisin oma aja uuele tasemele. Seega aeg 11 minutit ja 14 sekundit. Isegi ei tea mis juhtus. Läksin mõtetes tonni sõitma ehk siis sõidan 1000m ära ja siis vaatab edasi mis juhtub, aga õnneks oli jõudu veel edasi sõitmiseks. Isegi Andrease hirmutasin ära, kui ta pöördes märkas, et ma nii lähedale olen tulnud :D Muidugi oli Andreas ka tubli, ka tema parandas oma rekordit 2 sekundiga, 11:53. Hiljem (loe: öösel) otsustasime Vallikraavi sõit, et pilte teha, kuid sealne valgustus jäi liiga lahjaks ja tegime monumendi pildi hoopis. Oli tore päev!


4 kommentaari:

  1. Super aeg!!! Kanuus pole keegi mu meelest kiiremini sõitnud! Andrease aeg ka hea! Nüüd alla 11 minuti vaja saada!

    VastaKustuta
  2. Mis teil seal üleüldine 2500m rekord on kanuus? Ongi nüüdsest sinu aeg ?

    VastaKustuta
  3. Nagu Danek juba ütles siis keegi nii kiiresti vist sõitnud ei ole. Eelmine aeg kuulus Sabirile ja see oli 11:28 :)

    VastaKustuta
  4. Miks Sa öösel ei puhka ? Kui Sa öösel magaksid siis oleks vist aeg juba alla 11 minuti ;D !

    VastaKustuta