7. september 2013

Treeningud maratoniks

Alustuseks sellest, et vabandused, et ei ole juba kuu ja 2 päeva blogisse sissekandeid teinud. Aga kui järele mõelda siis midagi huvitavat ei ole selle aja perioodiga juhtunu, mis vajaks ära märkimist. Nüüd aga kirjutan kiirelt, mida lahedat pärast MM'i Kanadas juhtunud on.
Esimese asjana pärast koju jõudmist otsustasin jalad kaheks nädalaks seinale visata ja suvest viimast võtta. Küll ei puudunud puhkuse osast ka sport! Sest juba samal nädalavahetusel võistlesin oma viimastel Eesti juunioride meistrivõistlustel, kus muidugi kõik oma sõidud võitsin ja eriti teistele sõnaõigust ei andnud ehk siis 4 juunioride meistritiitlit juurde. Sel aastal 500 m distants poistel asendatud 200m distantsiga ja pärast nädala ajalist puhkust oli juba tunda, et kiirus on täiesti kadunud, kuid tõmme oli muutunud võimsamaks, nüüd ei teagi kas puhkusest või millestki muust. Pärast juunioreid võtsin ühe nädala veel taastumiseks raskest hooajast, korra käisin jooksmas ka ja muidugi ajapeale- Aasta jooksu etapp 5 km ajaga 17.39. 



Nüüd olen juba 3 nädalat täierauaga agu andnud ja treeningud Maratoni võistlusteks käivad täies hoos! Pole praktiliselt päevagi, millal me ilma paadita ei jookseks kusagil Pärnu jõe vasakkaldal ja inimesi segadusse ei ajaks :) Põlved kannatavad ilusti pikad maad ära ja 20 km ots möödub lausa lennates. Enne kooli õnnestus mul pilk peale visata ja hetkel ehitamisjärgus olevale Eesti esimesele sõudekanalile. 10 km pikkune paadi matk oli mõnusaks vahelduseks pärast pikki treeninguid ja keskkonna vahetus tegi ka ainult head! Sest loodus erines seni nähtust totaalselt. 1. septembril osalesin ka Jüri Jaansoni 2 silla jooksul, kus olin endale eesmärgiks seadnud koha esimese 100 seas. Eelmine aasta lõpetasin 77. koha peal ja pidasin umbes sama koha peal lõpetamist õnnestumiseks. Küll olin poole maa peal 91.positsiooni hoidmas ja Andreasestki maas mõningad sekundid, kuid viimased 3 km olid mul sedavõrd tugevad, et jooksin ennast 84. kohale. Mainin ära, et parim koht on saavutatud 2 aastat tagasi- 57. Konkurents on läinud nii palju tugevamaks, et 100 seas püsimine muutub iga aastaga aina raskemaks. Ja oma 4. Jaansoni jooksu särgi teenisin endale ka välja. Nüüd käib kooli ja trenn koos ja nädala pärast on juba Eesti MV maratoni aerutamises ning pühapäeval peaksime Taani Maratoni MM'ile minema, mis on minu jaoks juba tuttav ja hea koht! 


 Tulevane kanal
Söök oli prii





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar