22. november 2015

@Liepaja vol 2 #SiS

Teinegi treeningnädal sai Läti Vabariigis otsa ja kulmineerus aerutajate vahelise jooksuvõistlusega Riias, selle juurde tulen kohe tagasi. Eelmise nädala kohta jäi mainimata, et üks lõuna sai veedetud paintballi relvadega sõdides, mis jättis ka paar sinist jälge keha peale. Ning üks õhtupoolik sai Leedu Vabariiki külastatud, et rahulikult Gatise 29. sünnipäeva õhtu mööda saata hea toidu ja toredate inimeste seltsis.
Läti Vabariigi 97. aastapäev 18. novembril
Sel nädalal õnnestus samuti ainult 2 veetreeningut teha, sest kurikuulsad Liepaja tuuled tegid oma töö. See eest sai veepeal väga kiiresti liigutatud ennast 2x2500m ja mõlemad ajaga 12 minuti juurde, üks natuke kiiremini ja teine natuke aeglasemalt. Kõik mis veepeal tegemata jäi tegime Gatise ja Aivisega ära jooksurajal, 1000 m jooksulõigud tuli läbida 16km/h kiirusega ehk 3 minuti ja 45 sekundiga viis korda ja intervaliks jällegi see maagiline numbrite kombinatsioon 3'45''. Läti poistel hakkas muidugi kolmapäevast juba nädala kergem osa, hakati mõtlema laupäevase 7,5 km pikkuse jooksudistantsi peale, edasi keskenduti  rohkem ülakeha jõutreeningutele: staatilised harjutused, kerged raskused, rasked raskused ja ujumistreeningud, mis olid päris rasked! Muide Läti aerutajate naljakas traditsioon on enne ujuma asumist saunas end soojendada "kerge" leiliga :) 

Tibukesed reas
Rahvusvaheline aare
Selgus, et laupäevane aerutajate jooksuvõistlus on erand ja ametlikult starti mind ei lasta, aga starti otsustasin ma ikkagi minna, et Gatisel ja Aivisel natukenegi elu raskemaks teha ja endagi vormu natukene kontrollida. Siiski siiski tehti väike erand ja lubati mul suurte meestega startida ja seda ainult tänu sellele, et olin 2 nädalalt Läti Vabariigis elanud :D Esimese 2,5 km pikkuse ringi lõppedes oli selge, et kas mina või Gatis paneb selle asja kinni, kahjuks oli Gatisel viimasel ringil 1,5 km enne lõppu võtta selline kiirendus, et hoia ja keela! Naljaga öeldes läks esikolmik seekord Liepajasse, sest kolmas oli Aivis :) 7,5 km 26 minuti ja 59 sekundiga ja kaotus umbes 30 sekundi juurde.

Kõik medalid Liepajasse! :)
Ning juba täna oli aerutamistreening kodujõel ja Sauga jõel, koos Andrease, Anette ja Euroopa juunioride MV pronksise mehe Uko Kõrgega - 16 km 1 h 30 min.

Suurimad tänud Sience in Sport Estonia meeskonnale, kellega mul õnnestus käed lüüa!


Eesti parim kanuuaerutaja ja Sience in Sport liiguvad koo
Sporditoit SiS'ilt ;) Liha, kartul salat, mahl - kõik on olemas :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar