24. mai 2016

KUUES mees MK etapil

Juba on läbi saanud nii palju asju sel hooajal: 2- nädalane laager Budapestis, OM Euroopa kvalifikatsioon ja I MK etapp. Oli palju pettumusi, õnneks ka mõningaid rõõmsaid hetki!


Esimesed 2 nädalat treenisime Budapestis hoolega ja mitte miski ei näidanud, seda et vorm peaks halb olema, pigem vastupidi, kohati tekkis ka hirm, ega me üle ei pinguta praegu?!? Keha talus ilusti igasuguseid huvitavaid ja raskeid treeninguid, ega kontrollsõitudel sõidetud aegadelgi midagi viga ei olnud, igatahes Budapestist sai Duisburgi sõidetud pigem enesekindlusega - teha ära enda supertulemus.

Kooma ära...
Duisburgis näitas esimene võistluspäev (OM Euroop kvalifikatsioon) aga hoopis midagi muud! Finaali sõit ei oleks tohtinud olla probleem, kuid siiski hakkama ma sellega ei saanud. Eelsõidus ajaga 4.11 ja poolfinaalis ajaga 4:06 1000m läbinud ja lõppkohaks kauge 11. koht. Esimese 250m andsin konkurentidele ära 4 sekundit, mis on ilmselge märk sellest, et stardist välja minek on rämedalt aeglane (!!!), mida näitas ka aeglane tempo (tõmmete arv minutis). Samas viimast 250m sõitsin ise kõige kiiremini. Räägitud kahe OM koha asemel jagati välja siiski 3 OM koht, mille napsasid Rumeeni, Itaalia ja Bulgaaria.

Hungarian style
Halb sõit avapäeval andis võimaluse pead tuulutada, vaadata tippude finaalsõite ja eksperimenteerida varustusega. Tekkis kahtlus, et peaksin proovima natuene väiksemat aeru, et terve 1000m hea tempoga ära kannatada, alates esimestest tõmmetest uue aeruga tunudus asi õige ja võtsin vastu otususe, et MK'le lähen ma vastu uue aeruga.

1000m eelsõidus oli sõidupilt juba märgatavalt parem, kuni poole distantsini püsisin konkurentidega joonel ja tunne oli hea kerge. Eelsõidust edasi ajaga 4:06. Poolfinaalis ramm vastutuulele peale ei hakanud ja olin oma ajaga 4:18 kindlat B-finaalist välja lükatud - lõppkoht 25. 500m distantsi õnnestus paugutada 3 korda: Eelsõit pigem rahulikult 1:59, poolfinaal 1:54 ja B-finaal samuti 1:54 (koht 16), viimasest sõidust lootsin natukene rohkemat, vähemalt rekordi viimist uude sekundisse, eks 6 maksimaalset pingutust jätsid oma jälje! Üleüldiselt tundus võistluste tase olevat isegi kõvem kui MM!

Võistluse lõpetasin väga meeldivate nootidega 5000m sõidu näol, kus ma olin koguni KUUES! Ajaga 23 minutit ja 8 sekundit, mis tähistab ligi 1:40 sekundilist aja parandust sel distantsil! Distants ise sõidetakse väga huvitaval viisil - üks 2 km ring ja neli 750 m ringi, mis tekitab distantsil korraliku lainetesupi. Start oli väga korbeline, olin enam kui kindel, et tegemist oli valestardiga, kuid kahjuks olid kohtunikud teisel arvamusel ja sain väikese hilinemisega kihtuma olles vaieldamatult viimane. Esimesse pöördepunkti jõudsin 7. positsioonil ja ülejäänud distantsi käigus suutsin veel ühe mehe ära karistada. Üldiselt jäävad kuni finisini püsima need positsioonid, mis esimese kilomeetri jooksul on välja sõidetud. Üks tähtis element pidigi juba meelest minema - võistelsin pikka maad VAJDA paadiga ja olen VAJDA meeskonnale väga tänulik!

5000m start (Joosep on kõige kaugemas nurga)

5000m võitlussõit
Järgmine postitus juba Račicest ja sinna sõidust loodetavasti järgmisel nädal! 

MINE AERUTAMA!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar