3. november 2019

Season 14 episode 2

2019/2020 hooaeg on kenasti veerema lükatud, õigemini on lumepall alles valmis patsutatud ja järgmistel nädalatel saab juba hoo sisse Tokyo suunas!
Reiu jõel
September oli laias laastus akude laadimiseks mõeldud ja koolieluga harjumiseks aga ega ma paigal ei püsinud. Näiteks kajastasin eelmises postituses ühte pikemat matka, selle ja teiste matkade/treeningute vahele mahtus ka aerutamistreeningud ning isegi mõned võistlused:

  • Esimest korda tegin läbi Võrtsust Tartu aerutamise katsumuse - 56km 4 tunni ja 20 minutiga.
  • Üle mitme aasta õnnestus võtta piisavalt paljudest Eesti KV etappidest osa, et tulla sarja võitjaks.
  • Auhinnakappi lisandus 50. Eesti meistrivõistluste tiitel maratoni distantsi võitmisega, kusjuure võitsin ka kõiki süstamehi! Tõsi, Kaspar Sula oli vigastusega eemal.
  • Maratoni Balti MV pika hõbedase seeria järel kaela kulla ja veel üsnagi kindlalt!
  • Septembris sai mõnusalt ka paaristõukeid lükatud suusarullidel. Pikeimaks trenniks kujunes 70km pikkune ots ja keskmine kiirus oli sel päeval natuke üle 20km/h. PS! Poetasin ka tagumiku asfaldile korraks maha väheke suurema kiiruse pealt - püksid läksid mahakandmisele..
Kokkuvõttes laadisin septembris akusid nii, et kella patareisid kulutasin treenimistele ja aktiivsetele puhkustele 55 tunni jagu.
Eesti MV maratonis
Balti MV maratoni esikolmik EST, LAT, LTU
Paaristõuke karjäär uksetaga?
7.oktoobrist algasid esimesed 3 nädalat treeninguid, mis olid tegelikult väga rutiinsed ja sündmuste vaesed. Kolmandik treeningutest õnnestus Pärnus jõele organiseerida tänu õnnestunud ülikooli tunniplaanile - reeglina toimub õpetöö ainult T, K ja N. Pärnus treenimise suureks plussiks on paar treeningkaaslast ja treeneri valvav pilk!
UniLife(Propensity Score Matching) #FueledbyScience
Treeningud otseses mõttes kulgesid hapnikuga varustatuse tsoonides ehk 90% treeningutest toimus vundamendi tugevdamine aeroobse läve juures. Kahel korral nädalas sekka ka teravamaid liigutusi. Jõusaaliga alustasin uuesti sõbrunemist - kangiga ja omakehaga sain kiirelt sõbraks, aga kettad kangi peale tahavad veel natukene meelitamist! Esimese 3 nädala lemmikuteks treeninguteks kujunes üks neist teravamatest - 4x1’ vahedega 3’+2’+1’ mis oli tegelikult päris valus trenn, aga selle eest oi kui mõnus!
Saage tuttavaks, minu treeningkaaslane Pärnus - Kevin Poljans
3- nädalasele tsüklile pani punkti tormistes tingimustes jookstud Rannajooks, kus distantsiks oli 10km. Vaatamata vähestele jooksu kilomeetritele vormistasin täitsa hea tulemuse, viimase 3 aasta kiireim jooksu 10km - 38:06. Kusjuures torm oli just mõnus elamus sellele jooksule ja muutis selle mõnusalt väljakutsuvaks.
I just love to be active!
Treeningmahtu kogunes 68 tunni jagu:
453 km aerutamist
67 km jooksmist
3,3 km ujumist
16,5 h jõutreeninguid
Mida ma nii väga reklaaminid ei ole on see, et läinud hooajal sai alguse minu, Tiina ja Tartu Ülikooli sporditedlaste koostöö Sihtasutuse Noored Olümpiale taustatöö tulemusena. Saame soovitusi ja näpunäiteid plaanide korrigeerimiseks ja järjepidevalt viime läbi koormusteste kanuuergomeetril! Viimane testimine toimuski 3- nädalase tsükli lõpus.
Juhuslikult sattusime Marten Liiviga samal päeval laborisse
Uuest nädalat ootavad uued väljakutsed - lumePALL tuleb veerema panna. Eestis tõenäoliselt on see isegi järgmise 3 nädala jooksul täitsa võimalik, aga mulle meeldivad väljakutsuvamad ülesanded - panen lumePALLI Itaalias veerema! Seega ciao ciao Italia!
Leia endas võitja!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar