18. aprill 2013

Mis on sellel pildil valesti?

Ülevaade ka laagri viiendast nädalast. Alustan vähem tähtsast ehk siis ilmast, mis oli lihtsalt suurepärane, ei ühtki tuulist ilma, ega pilvist ilma. Soojakraadid küündisid 38- kraadini Päikese käes ja 31- kraadini varjus. Mina, kes ma kardan hirmsalt kõrget UV’d, tundsin palavuse ees isegi ohtu, kuid erinevalt varasematest aastatest on ka minu keha arenenud ja see ei muutu enam pärast esimest Päikest nähes ainult punaseks, vaid tekib ka kerge jume! ;) Kuid palavusel on suured suured miinused. Kuna meil toas konditsioneer ei tööta ja päeva lõpuks paistab Päike meile otse tuppa, on meie toatemperatuur isegi siin kergelt öeldes saunaga võrreldav. Ja ega ööselgi parem pole, õhkutemp ei lange sugugi ka siis, ning meil, kui põhjamaa meestel, on palvuses päris raske magada. Lisaks julgen väita, et vedeliku tarbimine on vähemalt kaks korda suurem eelnevatest nädalatest.


Nüüd asja juurde! Nagu ikka algas nädal vähe kergemalt ja järk-järgult raskemaks. Nagu juba eelmine nädal mainitud sai, siis nüüdsest läksid treeningud järjest intensiivsemaks. Eriti mõnusad trennid oli need, kui Ässad pidid piduriga ja mina ilma ühe kuni kahe minutiseid 80- 95% paugutama. Mõne lõigu alla tuult suutsin ära ka kupatada neile ja mõne ka võrdselet Ässadega, kuid siiski kippusin natukene maha jääma, eriti vastu tuult. Esmaspäeval paugutasime ka 1000 m aja peale ja suureks üllatuseks saadeti Härra peatreener Becker meid vaatama. Mina enda aegadega küll eriti rahul ei olnud: 4.28 ; 4,26 ; 4,24. Ajad  olid stabiiliselt ühes augus, mis iseenesest on hea näitaja.  Nädalas kolme korda käime ka jõusaalis üle päeva ja teeme 8-12 kordustega kuus harjutust ja neli seeriat. Positiivne on see, et viie nädalaga on raskused kangil ja kordused seeriates märgatavalt tõusnud. Enne jõusaali käime tunni ajasel „soojendus“ jooksul, kus me ennast sõna otseses mõttes soojendame, pigem küpsetame. Viimsatel kordadel oli joostes täpselt selline tunne, et nagu saunas oleks. 

Puhkepäeva veetsime väga sportlikult koos sõudjatega. Sellest saime seekord ka päris palju pildimaterjali. Sõudjad proovisid süstasid, mitte just eriti edukalt ja meie sõudepaate ja tunduvalt edukamalt! 3 tundi võõrast veesporti nautides võttis ka Päike õlad ära. Jahutust pakkus päeva jooskul ainult söögi poe kalalett. Poest koju tulles nägime ära ja Hispaania esimese mao, oli pisike, kuid siiski piisavalt suur, et suuri mehi hirmutada. Õhtu möödus aga kaarte tagudes, Tarmo ju ostis kaardid. Kahjuks kadus ka internet paariks päevaks ära siin seega see on põhjus, miks postitus hilinemisega blogisse jõudis.





Jämsa paadiga








Treeningud kokku: 196,6 km ; 22 h 5 min
Aerutamine: 165,6 km ; 15h 55 min
Jooksmine: 30 km ; 3 h 2 min
Jõusaal: 2 h 10 min



2 kommentaari: