9. november 2014

Esimene metsalaager

Sain ka vapralt oma esimese metsalaagri tehtud, mis oli üpriski huvitav ja kõvasti huvitavam kui kasarmus olemine! Ja tervelt üks metsalaager ootab veel ees, mida ma põnevusega ootan! Ja nüüd täpsemalt selle nädala juurde.

Esmaspäeval saime oma esimese kogemuse veoki kastis sõitmise näol. Alustasime motoriseeritud rännakut Soodla metsadesse, et võtta ette huvitav nädal metsas. Enne veel kui metsa jõudsime jaotati rühm kolmeks jaoks ja muidugi peab igal jaol olema ka jaoülem ja õnn naeratas ka mulle :) Metsas elasime 12-kohalises telgis, kus külm ei hakanud, pigem võis magada aluspesu väel ja ka siis oli natukene liiga soe. Saime kätte ka oma esimesed NATO toidupakid, mis sisaldasid väga lihtsaid ja küllaltki maitsvaid toite, et nurisemiseks põhjust mitte jätta. Seejärel saime ka oma esimesed teoreetilised tunnid kätte ja metsalaagri hügieeni tunnid ning saimegi nautida oma esimesi unetunde metsas.

Väga pinglsalt sai harjutatud ka sööstmist ja katmist, hea aktiivne tegevus, kuna nädal aega olin sisuliselt treeningutest kõrvaldatud, siis üritasin asjadest võtta maksimumi, et kehale mingigi füüsiline koormus kätte saada. Veel olid meil rännakud 2 km ja 5 km täisvarustuses ja huvitaval kombel oli esimene neist ränkraske, sest rakmed ja seljakott oli kehvasti reguleeritud. Ja minu leivanumber orienteerumine oli ka sees ja ausalt seekord me ära ei eksinud, vaid jõudsime 2. kohale Reamees "Sierraga". Ning kõige toredam päev oli neljapäev, mil me kaevasime terve päeva omale kaevikuid, et maha pidada üks põnev lahing oma positsioonidel.

Reedene päev tõi meile huvitava teadaandmise, et kaevikud tuleb ka kinni ajada nagu polekski meid seal metsas olnud ning pärast motoriseeritud rännakut pataljoni ootas ees meeldiv varustuse hooldamine - relv ja labidas ja muud riided läigivad kui teemantid!

Nädalavahetuse veetsin treenides oma kodulinnas Pärnus. Alustasin M.Lelle mälestusjooksuga Niidumetsas - jooks, mis on sigaraske oma tõusude pärast. Õhtu veetsin lõõgastades, sest inimene peab hoolt kandma ka oma keha eest ja ideaalseks partnerik oli sel korral Estonia SPA. Pühapäeval kerge aerutamistreening, misa polegi juba nädal teha saanid ja peab mainima, et aerutamine on MÕNUS! Andis mulle veel puhanumad tunde! Ja pärast trenni tegin ilmselt selle aasta viimase supluse Pärnu jões! Väga hea ja värskendav!


Pildid eelmisest aastast!


1 km pikkusel ringil on 6 tõusu mille tõusumeetrid on rohkem kui 8 ! Ja ringe oli 10 !


Meestes 2. koht pole üldsegi halb tulemus arvestades olusid! Aeg 50 min 16 s ; Avg HR 194 (98%) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar