12. märts 2017

@Skradin CRO

Tervitused Horvaatiast, kaasaelajad! Hea meel on tõdeda, et laagrisse lend läks kiiremini kui kunagi varem ja mingisugust reisiväisimust lennust ei tekkinud, uut treeningnädalat oli lausa lust alustada, kui ainult ilmad meid natukenegi hoiaksid. Aga pole hullu, oleme eestlased ja kõik me kannatame ära!
Blogile väikene värskendus
Horvaatias võttis meid vastu paduvihm ja 10 kraadine kannatamatu kuumus, mis meid üldse ei heidutanud. Et organism eesootavaks treeningnädalaks konditsiooni viia, tegime kohe pärast paatide lahti pakkimist kerge 10 km pikkuse sörkjooksu koos sõudekorüfee Tõnu Endreksoniga. Edasised päevad on olnud väga meeldivalt päikesepaistelised ja temperatuur on kõikunud 12 ja 18 kraadi vahel. Seega esimesed lühikeste riietega treeningud on sel aastal juba vee peal tehtud ja esimesed triibudki päikese poolt nahale kõrvetatud. Hinge ajab täis möllav tormituul, mille tõttu oleme pidanud jätma ka ühe aerutamistreeningu tegemata.

Aerutamistreeningu asendus TRX'i kasutades

Treeningud vee peal on olnud senini pigem kergemapoolsed, kahjuks pean ütlema, et isegi natukene igavalt ühtlased, kuigi on ka mõned erandid olnud. On olnud võimalus praktiseerida oma lainel sõidu oskusi, millest tulenevalt on keskmised kiirused hooaja alguse kohta kiiremad kui eelnenud aastatel. Kaks korda nädalas saame Tarmoga vaadata jooksurajal who is who?, neljapäeval 6 km 90% = 23:39 ja täna 3x1200m 90% int 3' = 4:19, 4:16, 4:17. Mis näitab, et mootorid on talvel tugevaks treenitud! Ja midagi intrigeerivat ka teile - reedel tegin oma selle aasta esimese suplemise kohalikus järves, kui tuulevarju otsides kaldale liiga lähedale sai sõidetud ja aeruga järve põhjas olevaid kivisid rünnatud sai. Järgmisel treeningnädalal on oodata juba kõvasti huvitavamaid treeninguid - pikemaid lõike, suuremat mahtu ja kohati ka kõrgemat intensiivsust. Õnneks ka vaiksemat tuult ja soojemat päikest!
Sõber Jämsa
Üsna kivine
How not to
Skradinist. Väike linn Horvaatia lõunaosas oma 588 elanikuga, mis asub KRKA rahvuspargis äärealal (googleda kindlasti!). Rahvuspargist läbi jooksvat jõge ja järve kasutavad aerutajad ja sõudjad treeninglaagri paigana juba aastakümneid. Sportlastele ideaalne koht, kus lülituda välja muust kisast ja kärast, et keskenduda ainult treenimisele ja puhkamisel - vähemalt ise naudin! 
Go Pro or Go Home

12 km pikkune jooksuots, kus kõrguste vaheks tuli 167 m. Vaade Skradinile


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar