22. juuni 2019

Road to Minsk 2019


Pea 3 nädalat on viimasest postitusest möödas ja nagu öeldud, tuli Eestimaal korralikult patareisid laadida pärast MK turneed, aga sai ka kahed võistlused kaasa tehtud! Praegu aga istun autos ja olen teel Minskisse!
"Mehega tööl" - viimane treening Pärnus enne Euroopa Mänge

Kohe pärast MK etappe sai loetud päevad nautida rahulikumat elutempot ja kergemaid trenne. Tipphetk oli kindlasti matk kahesüstaga Taevaskojas Ahja jõel ja Saesaare paisjärvel! Vedas meil ka ilmaga - tuulevaikus ja 28 kraadi sooja!
Üks ilusam kui teine!
Ahja jõel
Vinku piknik

Esimese nädala lõpus sai võisteldud  juba Pärnus Eesti karikavõistluste etappidel 1000m ja 500m distantsidel ja Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel 2500m distantsil.
1000m - soojedusel kõik sujus kui kellavärk! Kiirused olid head, tingimused ideaalsed ja olin üsna kindel, et tuleb kiire sõit! Aga stardis  andis starter edasi teate, et finišiliin oli just liikunud 2m stardi poole, et me arvestaksime sellega, kahjuks teadsin ma selle tähendust - jõgi oli teistpidi voolama hakkanud (väga harva esinev nähtus).  Sõit oli selline pooletoobine nagu MK’delgi, start OK, distantsi keskmine osa kesin ja finišispurt super! Tõmbesagedus oli 60-62 vahel ja sealt suutsin veel korralikult tõsta!  Ajaks 4:13, vahe järgmise konkurendi ees soliidsed 10+ sekundit! Siuke 3+ sõit ja jätsi võis endale lubada küll!
500m - varahommikul sain kõne, et mu start on 4 h varasemaks nihkunud ja ise olin ma koos Sula perega Treimanis (60km linnast eemal) öömajal, seega läks mul kolekiireks ja tuli suhteliselt otse starti minna. Uuel päeval uued väljakutsed - tuul, õnneks otse vastu ja mitte kuskilt nurga alt. Ajaks aeglased 2:03, vahe järgmise ees 8+ sekundit.  Hindeks tubli 4+ sõit vastutuulega võitlemise eest.
2500m - ühistart koos süstadega, kus istusin kavalalt lainel ja pika lõpuspurdiga asja enda kasuks mängisin! Aeg päris hea 10:58!
Squad
Siia järgnes nädal väga valusaid treeninguid Pärnus, korraks isegi tundus, et ega endale liiga ei tee, pidades silmas juba 25. juunil algavaid Euroopa Mänge. Nädalavahetusel käisin võistlemas veel Viljandis Paala järve peal 200m distantsil, kus kanuustardis tegin kehvavõitu sõidu (stardi käsklus tuli liigagi üllatavalt kiirelt ja mul ei olnud veel paat ideaalse stardinurga alla sätitud). Esimesed 25 m kulusid paadi õigele trajektoorile sättimiseks ja esimeste tõmmetega näitas tagatulesid üllatuslikult ka paatkonnakaaslane Andreas Baum. Aga kokkuvõttes tulin kindlalt võitjana välja kuskil 0,8 sekundilise eduga. Umbes 6 min hiljem sõitsin kaasa meeste ühesüsta finaaliga (väljaspool arvestust). Ilmselgelt jäi paus liiga lühikeseks ja kange sõit see oli. Sel korral olin stardis pingevabam ja start läks täkkesse! Ajaks 43,3. Pärast võistlust jäin nädalavahetust veel Viljandisse pikendama, kus tegime aerutajate seltkonnas väikese grilli õhtu ja pikema tiiru SUPiga Viljandi järvel.
Viljandi võistluse pre workout
Ja kui liiga palju pre workouti tarbida...
...peab hambaid parandama!
Viimane nädal enne Euroopa Mänge oli lust ja lillepidu! Rasked treeningud enne Mänge tehtud ja sai ka ettenähtud treeningute seast valida, mida enesetunne lubas kaasa teha ja mida mitte. Puhata sai mõnusalt ja samas ka treenitud vihaselt aga väga lühidalt! Võib olla viimase 3 nädala miinuseks on olnud autosõidud eri linnade vahel Eestis, mida oli palju - probleemid transpordivahendi leidmiseks lahenesid sel korral kiirelt, tänan abistajaid, ja autosõit on lihastele treeningute koosmõjuga halvasti mõjunud, kuid Pärnu linna parimad käed, Danek Tšuškini omad, teevad imesid, aitäh! Usun, et kokkuvõttes viimased 3 nädalat läksid täkesse, muidugi seda näitab juba võistlus ise! Hoian kindlasti Instagrami ja Facebooki vahendusel kõiki sõpru, toetajaid, sponsoreid ja fänne võistlustega kursis! Praegu on paat pakitud ja juba teel Minskisse! Start juba 25. juuni hommikul kella 9 paiku (täpsustamisel!).Tuld!
Suurem squad
Lemmik koht!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar