28. november 2020

Eivember

Planeeri kuidas tahad, aga lõpuks teed ikka asju plaaniväliselt. Just nii võtaksin kokku oktoobri ja novembri treeningud ja ilmselt kehtib see ka detsembri kohta - alates 2020. aastast on see uus normaalsus, muutust lähitulevikus pole, seega pole muud kui olukord omaks võtta.

Selles postituses väga detailidesse ei laskuksi. Pärast 2020. aasta hooaja ainsat rahvusvahelist võistlust võtsin 2 nädalat patareide laadimiseks, see oli periood, kuhu ma ei olnud planeeritud mitte ühtegi treeningut, samas mõne retke ja treeningu ma ikka ette võtsin, lõviosa ajast kulus Tartu Ülikoolis majandusõpingutes järjele jõudmiseks.
Esimese 3-nädalase treeningploki plaanisin teha ja ka tegin Eestis üksinda Emajõge edasi- tagasi läbides. Pärast pigem passiivset off-seasonit alustasin rahulikult nädalamahtudega 15 h, 17 h, 20 h. Alustuseks šokeerisin keha jõutestidega, kus näitasin viisakaid tulemusi - suvi ja 2 nädalat passiivsust ei olnud suurt mõju avaldada jõudnud ehk ma sain uuele hooajale vastu minna seni kõige kõrgemalt baasilt: 
  • Tõmme vastu lauda 1 RM: 115 kg
  • Tõmme vastu lauda 2 min test 60 kg kangiga: 69 korda
  • Jõutõmme: 150 kg (käesolevast hooajast pühendan sellele harjtusele senisest rohkem tähelepanu)
  • Surumine: olen hetkel välja jätnud 50:50 terve küünarnuki tõttu
Jõudsin Popeye'le tutuvustada ka Taevaskoda

Novembriks olin itaallastega kokku leppinud, et liitun nende treeninglaagriga Castel Gandolfos, kuid COVID-19 olukord tegi omad korrektuurid plaani ja itaallastega liitumine tehti seal kehtestatud riiklike korralduste tõttu äärmiselt keeruliseks, mistõttu tuli leppida koju jäämisega. Seega jätkasin Popeye'ga treeningud Emajõel, keskendusin õpingutele ja 10 tunnisel deload nädalal alustasin kodus remondiga, kus esimese etapina kiskusin maha krohvi ja tõin välja kena palkseina.
MyFitness Lõunakeskuse klubi sünnipäeval aitasime Kaspariga Martin Luigel läbi viia treeningu Very Strong Body

Ehitusmehe materjali?

Kahjuks polnud lootust ka detsembris itaallaste manu minekuks, see tõi lauale aga ühe põneva võimaluse detsembriks - keskmäestiku laager Tartus. Jah, Tartus on selline võimalus Tartu Ülikooli Akadeemilisel Spordiklubil olemas. Eesmärk on testida keskmäestikus elamise mõju (LHTL) minu sooritusvõimele, seega on mu eesmärk 21 järjestikusel päeval minimaalselt 12,5 h viibida alpitoas ja treenida üsna tavapärastes tingimustes. Kogu protsessi aitab monitoorida TÜ treeningteaduste teadur Priit Purge, kelle välja töötatud protokolli alusel me keskmäestikus elamise mõju hinnata saame.
Lubatud ringtreening neiudele jõusaalis, nüüd ootame kanuutreeninguks (ja veel paljude asjade pärast) suve

Loodetavasti jääb Eestis elu avatuks ka detsembris ja me saame ilma suuremate tõrgeteta teha asju, mis on meile olulised! Selleks liigume terviseks, hoiame distantsi, peseme käsi ja kanname maski! 

"I Yam What I Yam" - Mr. Popeye

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar