27. august 2012

Läti täiskasvanute MV

1000m eelsõit

Läinud nädalavahetusel toimunud Läti meistrivõistlustel Limbažis oli esindatud ka Eesti kolme kanuu aerutajaga: Andreas Baum, Tanel Heli ja mina. 
Esimesel päeval võisteldi 1000m ja kuna eelsõite oli 4 siis finaali pääsuks oli vaja teha kõigil 2 sõitu. Eelsõidus olin koos selle aasata U-23 vanuseklassi EM'i hõdedaga, Dagnis Ilijnsiga, kuna rohkem tõsiseid sõitjaid minu sõidus ei olnud, saime mõlemad sõita suhteliselt rahulikult ja aeg oli 4:30. Poolfinaal oli sammuti kerge, kuid lõpus tuli juurde vajutada, et ikka Tanelile kott pähe tõmmata ja õnnestus. Poolfinaali võitsin ajaga 4:27 Gatis Pranksi ees, kes on samuti tiitlivõistlustelt medaleid noppinud ja kolmas oli Tanel, esikolmik sai edasi finaali. Kuna ilm oli jällegi tuuline nagu kõikidel viimastel võistlustel, otsustasin finaaliks endale uue paadi laenata. Sain Ateena Olümpial 6. koha välja sõitnud mehe paadi, päris uhke tunne oli, aga kahjuks paat ise ei sõitnud ja pidin leppima finaalis 4. kohaga ja aeg oli 4:16, võitjal, Dagnis Ilijns, aga aeg 4:04 ja Gatise kaotus oli vähem kui sekund. Samuti oli minu kaotus kolmandale kohale väiksem kui sekund. Finaali sai ka Andreas, kes oli finaalis 9. ja Tanel lõpetas 5. kohaga kaotades mulle 8 sekundit. Veel jäi sõita kahese sõit. Seal saime kõvade meeste kõrvale ja viimase 200m peal saime laineid ja julgen arvata, et sinna see medal läks, samal ajal said 3. koha omanikud sõita siledal veel.
Laupäeval võistlesin oma "lemmik distantsil" 200m ning siis oli jube eelsõite 5. Poolfinaali edasipääs oli kerge, kuid pingutus oli siiski võimalikult masksimumi lähedane. Kuna mul oli õnne ja ühtegi tugevat minu poolfinaali ei sattunud õnnestus mul ennast ka finaali sõita. Selleks oli vaja sõita ennast 2 parema sekka ja teine ma olin. Peaks ka ära mainima, et sõitsin isikliku rekordi 44 sekundit ja 61 kümnendikku. Finaalis aga stardis olin liiga tagasi hoidlik ja aus ja see läks maksis kätte. Seega jäi lõpptulemuseks 8. koht ja aeg oli ka juba 2 sekundi võrra aeglasem äsja sõidetud rekordist. Kahsega seevastu saime hea stardi, kuid kokkusõit meil Andreasega ei sujunud ja seega tuli ka aeg kehvem, kui ühesel ja pidime leppima 5. kohaga.
Viimsel päeval oli järele jäänud veel 500m distants, kus oli 4 eelsõitu ja edasi pääsemine finaali ei olnud just raske. Enda eesmärgi ma seal täitsin- Tanelile ära panna ja õnnestus 1,1 sekundiga ja oma rekordi sõitsin samuti: 1:59. Ja selle ajaga olin 6. Aga kaheste kanuudega olid 500m sõitudes juba poolfinaalid. Meie poolfinaalis 3 paati kellelt me 200m distantsil pähe saime ja kuna finaali pääses edasi ainult 3 paati pidime ennast peaaegu ribadeks sõitma. Õnneks koostöö sujus ja saime kindlalt edasi finaali. Finaalis sõitsime ka ilusti kokku ja lõpptulemuseks jäi napp 4. koht kaotusega 0,29 sekundit 3. kohale.

Kokkuvõtlikult saavutasin/saavutasime kolm 4. kohta ja kõigil korral oli kaotus väiksem kui sekund! Ehk läheb järgmisel aastal paremini.

4 kommentaari:

  1. kas kopsikuid ei olnud stardis?

    VastaKustuta
  2. Ei olnud jah, esimesel päeval oli torm siis nad ei hakanud üritamagi, aga teistel päevadel ei tõusnud kõik kopsikud üles ja siis ei olnudki kellelgi :(

    VastaKustuta
  3. Very nice blog and articles. I am realy very happy to visit your blog. Now I am found which I actually want. I check your blog everyday and try to learn something from your blog. Thank you and waiting for your new post napp fallout 4

    VastaKustuta