7. mai 2016

Talendid Budapestis

Huvi eest aerutamispoiste tegevuste kohta Budapestis on olnud üllatavalt suur, mistõttu võtsin oma südameasjaks kirjutada meie Budapesti laagri esimesest nädalast ja üleüldse sellest, kuidas eestlaste teed ristusid Budapestis toimuva aerutamislaagriga.

Eesti Aerutamisföderatsioon esitas märtsi kuu alguseks ICF'ile (rahvusvaheline aerutamisföderatsioon) taotluse, et saata mind, Kasparit, Kaarlit ja Tarmot Budapesti rahvusvahelisse aerutamistalentide laagrisse, meil Kaspariga õnnestus saada valituteks. kõik kes siia pääsesid ja suudavad näidata arengut on suure tõenäosusega selles programmis sees kuni 2020. aasta Tokyo olümpiani ja ICF'i huviorbiidis. Vaatamata Kaarli ja Tarmo välja langemisele antud projektist, on mehed meiega siin koos treenimas.

Selle aasta kevadine programm hõlmab kahenädalast treeninglaagrit Budapesti, osavõtt 1. MK etapist Saksamaal Duisburgis, osavõtt 2. MK etapist Tšehhhis Račices ja kahenädalane järellaager uuesti Budapestis. Lisaks võistlevad eesti aerutajad OM piletite eest vahetult enne Duisburgi MK etappi. Olümpiapileti minule tagaks koht kahe parima seas!

Seltskond laagris on väga kirju: Tajikistan, Serbia, Algeeria, Makedoonia, Singapur, Kõrgestan, Armeenia, Gruusia, Tai, Küpsise saared, Egiptus, Samoa, USA, Tuneesia, Horvaatia. Ja nii mõnelgi neist on pilet Riosse taskus. Enda suurimaks konkurendiks siin laagris on Tajikistani poiss, kellega on treeningutel tükk pusimist olnud, kuid otsustavamatel treeningutel olen suutnud oma paremuse kindlalt maksma panna. Palju motiveerib meid ka kanuugrupi treener, olümpiavõitja ja maailmameister Imre Pulai!!!


Elame ja treenime Doonau lisajõe ääres vara lahkunud aerutamislegendi Kolonics György nimelises aerutamisbaasis, mis üks lahedamaid aerutamiskeskusi kus oldud on. Tipptunnil on jõel kõvast üle 100 aerutamissportlase, võib olla isegi 200, mis on igati loogiline, sest ainuüksi Budapestis on 20 klubi!!!



Esimene päev anti talentidele sisse elamiseks ja veeoludega tutvumiseks. Juba teisel päeval pandi kõikide paadid joonele silla ringi (2700m) aja peale sõites (2 korda), kus nii mina kui ka Kaspar järgnevaid tublisti edestasid. Peale testsõite jaotati meid taseme järgi vastavatesse gruppidesse ning nii treenime ilmselt laagri lõpuni. Võib ka juhtuda, et paremad saavad treenida koos Ungari U-23 koondisega!


Oleme saanud ka ühe puhkeõhtu, mille käigus viidi kõik talendid suurde kaubamajja aerutamise välinäitust avama. Ungari aerutamine sai 75.





Esimesest veetreeningust valmis ka kiire klipp, saime 30 minuti jooksul päikest, vihma, tuult ja kõike muud toredat! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar