13. mai 2018

Talendi Identifitseerimise Programm 2018

Esimene nädal Budapestis koos suleliste ja karvalistega üle elatud! Tegemist oli viimase kurnava täis nädalaga enne Euroopa MV, mis algavad juba 8. juunil! Enne EM'i on vaja veel siiski mõned etapid läbida. Aga kõige pealt Budapestist:
Hilisõhtune mahasõit pärast rasket jõusaali
Päevarutiin on nii nagu ta ikka on olnud. Hommikune veetreening kell 9.00 ja õhtune veetreening 16.00. Hommikustele veetreeningutele järgneb väga kerge ja lühike jõutreening kas siis kerelihastele või õla prehabiks spetsialiseerudes (eelmise aasta suvel vaevas mind pitsunud õlg, millest õnnestus enam - vähem terveks saada alles läinud aasta novembriks). Kahel korral väisasime ka jõusaali raskemate jõutreeningute tegemiseks, kus liigutused läksid kiireks ja raskused väikseks (a 50kg).
Mind- set right!
Sooja on liiga palju, reeglina 25+ 
Pidur, aer, metronoom, jõusööt, kanuu
Treeningpartneriteks selle aastases TIP (Talent Identification Program) laagris on sportlased Kreekast, Tuneesiast, Tadžikistanist, Georgiast. Ehk punt on sama nagu eelnenud aastatel. Mis ma selle aasta ja eelmise aasta kohta välja tuua oskan on see, et alates 2- minutilistest lõikudest treeningutel konkurent kahjuks ei ole võrreldes eelmise aastaga, kus pea kõik lõigud sai nina ninas justkui võidu kihutatud, sel korral kihutan iseendaga võidu. Vähem kui 2- minutiliste lõikude puhul tunnen, et teravust jääb mul veel vajaka ja loodan selle EM'iks Belgradis leida. Seega lühematel lõikudel on konkurents treeningutel terav ja pigem olen nõrgem pool. 
Jõujuurikas lõhub varustust
Nädala keskpaigas testis Rahvusvaheline Aerutamisföderatsioon TIP sportlasi kanuuergomeetritel. Täpsema hinnangu testidest alles saame, aga nii palju tean ma praegu, et uuriti laktaadi teket ja kuhjumist ning ka aerule rakendatavat jõudu kogu tõmbe ulatuses.

Järgmine nädal nagu öeldud ei ole enam koormav, vaid tõmbab koormuse osas natukene tagasi, sest kätte on jõudnud esimese maailmakarika etapi aeg Szegedis. Kolmapäeval pakime asjad Budapestis ja kolime Szegedisse. Praeguse konditsiooni pealt 1000 m sõiduks midagi ennustada ei taha ja kui aus olla siis seda on ka raske teha. Nagu öeldud, teravust jääb vajaka, kuid ühtlast kiirust natukene madalama tempoga kannatab hoida - elame näeme. Lisaks olen stardis ka 5000m sõidus, mis on sel korral uue formaadiga, s.t kahe ülejooksuga.

Treeningnädala lõpetasime õhtusöögiga jõepaadi kruiisil Doonau jõel Buda ja Pesti vahel.


Ungari parlamendi hoone
TIP 2018
Ühtlasi kutsun kõiki liikumisharrastajaid osavõtma maratonist "Eesti Vabariik 100"! Kellel ei õnnestu Pärnusse tulla, siis teadke, et võite kilomeetreid ja minuteid mõõta seal kus ise soovite Pärnusse kohale tulemata!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar