13. mai 2019

Lithuanian Cup @Trakai

Värske Budapesti laagrikoormus all ja peagi saabuv võistlus ees ootamas tähendas ainult seda, et nädal oli rahulikemas nootides. Treeningud olid pigem 1000 m sõidu distantsikiiruse ja finišispurdi jäljendamised ja üsna lühikesed. Kahel korral käisin harjumas ka seisva veega, see tähendab, et mind, Andreast kui ka Kasparit võis näha Anne kanalil vett segamas. Peab tunnistama, et Eesti veed on veel üsna külmad ja rasked. Kerget tunnet Eestis justkui üles ei leidnudki kui välja arvata lõigud pärituult.
1000m võistlustules (By Kristo Sepp)
Reedeks olid paadid pakitud ja asusime Kaspari, Kristo, Tiina ja Liisiga Trakai poole teele. Jõudsime reedel piisavalt vara kohale, et mahutasime õhtusse 40- minutilise veetreeningu oludega harjumiseks. Olud head, vesi kerge, tuul mõõdukas aga vastu, programm teada ja rahulikult unne! 
Mehi, kes 1000m peal joonele tulemas oli oli ainult 9, see tähendas, et 1000 m kavas on ainult 1 sõit. Stardinimekirja vaadates olin juba kindel, et esikolmikust kuidagi moodi välja langeda ma ei tohiks.
Soojendusel (By Kristo Sepp)
Start: Tunda andis, et stardisüsteemist väljaminekut pole pikemat aega proovida saanud. Sain stardist korralikult peksa ja mitte ainult tugevate aerutajate käest. Lisaks ei olnud mu esimesed 100m ka midagi erilist, kus ma liidrile juba a 3 sekundit ära andsin. Hindeks 2/5.
Keskosa: 100 - 600m oli sõidu parim osa! Olin hõivanud 2. koha ja hoidmas seda sama 3- sekundilist vahet liidriga, sõidurütm oli mõnus, tõmbes säilis kergus, tõmbesagedus kõrgem kui eelmisel hooajal ja veel oli gramm puudu hambad ristis kannatamisest, milleni ma muidugi jõudsin. Hindeks 5/5.
Viimased 300m: 600m peal hakkasin silmadega otsima kohta, kust hakkan käsi kullas või pjeersjee mullas pedaali põhja vajutama. Silmanurgast nägin, et tagant on ennast lätlane järgi imemas ja viimase 300m pealt reageerisin sellele. Tõstsin tõmbesagedust, kuid püssirohtu jagus vaid 100 - 150 meetriks peale mida hakkas tõmbesagedus kontrollimatult langema ja lihas läks tõmme tõmbe järel kangemaks ning elastsus sõidust oli kadumas. Kokkuvõttes tubli üritus ja soov liidritega kaasa minna, kuid see sõit oli veel üle minu praeguse vormi piiri. Hindeks 3/5 julguse eest vajutada.
Kokkuvõttes ajaks 4:14, võtjale kaotust kogunes (natuke palju ikka) 8 sekundit ja hõbedale 6 sekundit ning järgmised olid minust juba üle 10 sekundi maas. Märk maas ja edasi - tuld!
By Kristo Sepp
By Kristo Sepp
1. Vadim Korobov 2. Roberts Lagzdins (By Kristo Sepp)
Võtsin osa ka 200 m sõitudest. Üllatuslikult sain oma eelsõidust päeva 4. ajaga otse finaali edasi. Finaali lõpetasin 7. kohaga, kus napid sajandikud jäidki mind 4. kohast lahutama. Kiirustreeningute osakaal on olnud pea olematu, siis jään 200 m sõitudega igati rahule ja järgmistel võistlustel keeran 200 m kui kõrvaldistantsil need sajandikud ja isegi kümnendikud enda kasuks! PS! Kaspar oli 200 m ühesüstal KOLMAS, mis on lätlaste ja leedukate poolt pakutavas konkurentsis väga väga kõva tulemus!
200 m finaalid - esimeses stardis näed Kaspari pronksisõitu ja teises stardis minu 7. koha sõitu!
Pronksised tervitused!

Järgmise nädala uute sündmusteni! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar