25. juuni 2012

Maratonilt III koht !!!

Läinud nädalavahetusel toimus Taanis Kopenhaageni külje all pisikesel Bagsvaerdi järvel maailama karika etapp aerutamises. Võistlustest võtsid osa 18 erineva riigi sportlased.

Ühekanuude noorte võidusõidus õnnestus mul pronks medal napsata. Distantsi pikkuseks oli 17,6 km ja lisaks sellele oli veel 4 ülejooksu paadiga. Võistlus oli algusest lõpuni välja väga pingeline, kuna kuni viimaste kilomeetriteni ei olnud veel selge kuidas medalid ära jaotatakse. Viimasele ringle minnes sai väheke tempot juurde pandud ja see pani ikka paadi korralikult liikuma ka. Vahe enda taga olevaga kärises ja eesolevaga vähenes iga tõmbega silmmärgatavalt. Kuid kahjuks ei olnud viimasel 1000m enam jõudu ja leppida tuli 3. kohaga. Esimene oli poolakas, kaotus talle 55 sekundit, teiseks tuli prantslane, kaotus talle 31 sekundit.



Pärast kolmandat ringi


Esikolmik C-1 U-18 17,6 km



Pühapäeval oli kavas aga kahekanuude sõit. Seal aga noorte arvestust ei olnud ja seega kõik noored pidid rinda pistma täiskasvanutega. Distantsiks seekord juba 25,8 km koos 6 ülejooksuga. Kokkuvõttes tulime 6. kohale ja noorte seas oleksime võitnud. Pole olnud raskemat sõitu kui see, pärast 17 km läks jube raskeks aga õnneks oli jõudu, et lõpuni omavanustest ees poole püsida. Kaotus võitjatele oli suur ligi 8 minutit, aga oma vanuste üle võit oli silmmärgatav, umbes 600 meetrit. Esimesele kohale tulid sakslased, kusjuures üks paadis olijatest oli eelmise aasta maailmameister maratoni aerutamises.



Kapsad juba


Jooks

Nüüd siis sõidan juba koju. Sõit Kopenhaagenist Stockholmi oli ka pingeline. Ühe öö veetsime kusagil hotellis ja hommikul oli jäänud sõita veel 400 km Stocki poole. Kuna onu Varmil on laeva kapten oma jope siis saime infi, et laev väljub kell 18:00, aga seda Eesti aja järgi, meie aga arvestasime Rootsi ajaga :). Õnneks jõudsime siiski peaaegu tund enne laeva väljumist sadamasse. Laev pidi väljuma kell 17:00, aga meie jõudsime autoga laeva alles 17:04. Nüüd me loksume lõbusasti laevas. Laine on ikka päris suur, hea, et külje  pealt ei tule, siis oleks vist laev okset täis juba. No aga Tupsil on niigi juba süda paha, mõtles juba vahepeal ennast kergendama minna :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar