24. juuni 2013

Vallikääru Sprint 2013, TEHTUD!

21. juunil sai teostatud Eesti sprinterite unelmate üritus, Vallikääru Sprint 2013. Kaks aastat tagasi sai mõeldud sellisest asjast, kuid tegudeni enne ei jõutud. Sel aastal võtsid enda peale kohtuse, et see võistlus ikkagi toimuks Pärnu Surfikool Andri Soosaare juhtimisega ja Pärnu Aerutamisklubi. Muidugi ei oleks saanud võistlust korraldada, kui Kalevi Sõude- ja Aerutamiskeskus poleks laenanud stardisildu ja mootorpaati ohutuse tagamiseks. 
Paarissprindi üritus algas 30 min enne plaanitud võistluse algusaega võistlejate kokku loosimisega. Ütleme nii, et paras õnnemäng oli algul, aga õnn see soosibki ju tugevamaid :) Kella 21.00 plaanitud esimene start lükkus veidi edasi, ootasime ikka viisakalt Muinastule Regatti autasustamise ära ja siis alustasime. Stardisillal hoidsid võistlejaid kinni Pärnu Kalevi Aerutamisklubi vabatahtlikud õpilased Andreas Baum ja Rannar Jantson, starter oli Koit Põder EAF'i, peasekretär, ja finišikohtunik oli Kristo Sepp. Alustasime süstade eelsõitudest, millele järgnesid kohe kanuude eelsõidud. Sõitude vahed olid üpris väikesed, tegid 150 m maksimaalselt ära tulid tagasi silda, tegid paar käte ringi ja juba oligi vaja uuesti võistlustulle minna. Võistlus tõi endaga kaasa ka üllatusi, nimelt pidi Kaarel Alupere alla vanduma juba eelsõidus Kristjan Orasele. Võistlus märgiti ära ka meedias, kuid kahjuks on Eestis ikkagi ainult süsta-aerutamine! Klipp võistlustest! 

Kanuude vastaseisud

Süstade vastaseisud

Rahvast ka natuke ikka oli! :)

Nüüd võistlustest enda seisukohast. Esimeses sõidus sattusin loosi tahtel vastamisi Tanel Heliga, kelle võitmine endalegi väga suureks üllatuseks ei pakkunud nii suurt pinget, kui ma ise arvasin. Edu oli ligi pool paati, mis on 150 m distantsi kohta ikka väga palju, kuid rahva lõbustamiseks otsustasin täha ka "väiksemat " sorti lõpuviske, kuid ei läinud päris nii nagu plaanitud, paat läks vett täis ja tagumine osa vajus põhja. Vähemalt oli finišijoon ületatud ja edasipääs poolfinaali tagatud. Poolfinaalis läksin vastamisi klubikaaslase ja eelmise aasta 200 m distantsi Eesti meistriga. Enne sõitu oli kuulda kõva rahva kisa, tekitas külmavärinaid, see oli mõnus ja vist aitaski Sabiri alistada! Kahjuks ei saanud ma Sabiriga võidu päris sõita, sest midagi tal juhtus, et ta sõidu pooleli pidi jätma. Aga A-finaali pääs tagatud ja vastaseks nüüd siis juba kangemat sorti loom - Gatis Pranks Lätist. Temale oli kaotus kindel, kuid oma teise kohaga võisin väga rahule jääda! Oli vägev üritus ja kindlasti loodan, et ka järgmine aasta tekib võimalus sellisest osavõtta!

Tsirkust ja leiba!

Gatis Pranksiga pärast Grande finale't
Kanuu medalistid

Grupipilt võistlejatega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar