19. veebruar 2017

Jääauk

Järjekordne nädal on oma lõpunoote saamas ja pigem sai juba alates neljapäevast saadik vaba pühapäeva oodatud, sest kumm vajus juba väga lõssi ära, ka enesemotiveerimine rasketel treeningutel muutus järjest keerulisemaks ülesandeks. Treeningud olid läinud nädalal kaunis intensiivsed ja nii mõnedki raskemad treeningud pidin olude sunnil uhkes üksinduses tegema. 

Nädala algusesse sobis ilusti varahommikune ja tunnine sissejuhatav ujumistreening, mis tähendab minusuguse amatöörujuja jaoks umbes 120 25-meetrist basseini pikkust (3000m). Kuna ma ülikoolis õppimisega veel alla andnud ei ole ja ei taha ka alla anda, siis 4 päeval nädalas omandan treeningute vahel teadmisi ja tarkusi. Nädalat alustav jõutreening oli aga kerge 3-tunnine põks - 7 harjutust, 10 seeriat, 6 kordust.
Marco Tasane: "Tehke järele rotid..."

Teisipäeva oli minu jaoks kummaline päev... Kõik asjad mida puudutasin purunesid minu käte vahel. Ja mitte ainult! Olime Andreasega TÜ spordihoonest suusad jalas mööda Emajõe jääd Tähtvere spordiradadele suusatama suundumas kui mind tabas järjekordne äpardus - talisuplus. Õnneks juhtus see kõik kaldale väga lähedal, kus vett umbes põlveni ja pääsesin kerge ehmatusega. Vähemalt nii mõnegi sõbra tuju suutsin selle looga kohe kõvasti paremaks teha - pole paremat rõõmu kui kahjurõõm 😁.

Vastukaaluks esmaspäeva õhtusele jõutreeningule oli meil plaaniks ka lühemaid ja intensiivsemaid jõutreeninguid - ringtreeningud ajameetodiga (3 x 20 min ja 10 x 5 min). Ring koosnes 10 harjutusest ja igat harjutust sooritasime 15 korda. Kuna Tarmo kadus mõneks trenniks Tartust ära, sain just 1 ringtreeningu koos Kapari ja Kaarliga SAK'is teha, kes päästsid seltskonnaga päeva, ikka tore vaadata, et ka teistel voolab silmadest piimhapet.

Nüüd kus Tartu suusamaratoni toimumine on tõsiasi, asendasime kõik jooksutreeningud suusatamisega. Alternatiivne maratonirada ja distants mulle pigem meeltmööda ei ole, arvan, et ligi 3-tunnine võistlussõit oleks aerutajatel paremini sobinud. Samas pole sellel talvel pikemaid kui 2-tunniseid maratonitreeninguid ka teinud, äkki isegi sobib sellel aastal see 34 km. Kuna sellel aastal lastakse start lahti eraldi gruppidena (max 600 inimest korraga), on aerutajad stardis pühapäeval kell 9.00 tormamas seitsme tuule poole. Prognoositav stardinumber 25, finišijoont ületades väga palju suuremat numbrit finišijärjestuses lugedes kuulda ja näha ei tahaks, läinud nädala suusatreeningud on näidanud, et see on väga reaalne, sest minimaalne keskmine kiirus rajal on olnud 18,5 km/h ja maksimaalne isegi 19,3 km/h.

Hoidke neil patsaanidel Tartu maratonil silm peal!
ETV suusasari 2014 Alutagusel - 2. koht
Suhteid sai klaaritud vana hea sõbra aerutamise ergomeetriga ja jätkuvalt ei suuda minu peopesad selle hõõrdumisega kohaneda ja käed on maru punased ja villis. Aga muidu on päris tore ergomeeter vastu peeglit asetada ja ennast kuni 1,5 h konstantselt vaadata ja oma tehnikat analüüsida (hästi tugev iroonia). Lisaks saadab treeningut tavaliselt üsna valjult möirgav muusikakeskus, mis viimasel treeningul (üllataval kombel alles) kellelegi ei meeldinud.

Lisaks sportlase igapäeva elule kasutasin vaese tudengina ära võimalust tasuta "kinos" käia. Selleks korraks oli teemaks dokumentaalfilm Tsernobõli katastroofist, kahjuks ise olin treeningutest piisavalt väsinud, et viimasel 20 minutil veel selget mõistust hoida ja aru saada... Nädalavahetusse mahtus ka visiit juuksuri juurde, selleks korraks siis väga meeldivad 30 minutit Salon+ stilisti saatel - suure tõenäosusega müüdud mees sellele ketile. Eelmistest postitustest on jäänud ka võlg sisse ühel tähtsal teemal nagu näiteks kodu - alates veebruarist läks minu ja Andrease tore kooselu kahjuks lahku ja sai kolitud Tartu linna kõrgemasse punkti Riia tänava tõusu otsa.

Tänasest hakkas Emajõe jää liikuma ja igatsus veele minekust süveneb.... Kaua ei ole vaja enam oodata...
Eesti MV 2016 1000 m kahekanuu Andreas Baumiga - võit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar