24. märts 2019

LAV vol.3 - Elektrita Lõuna Aafrika Vabariigis


Kolm nädalat treeninguid aasta esimeses veelaagris on möödas ja pean tunnistama, et viimane nädal venis nagu kumm. Tundub, et väsimus hakkab võimsust võtma, keha hakkab kangeks jääma ja mõned nõrgemad kohad kehal annavad tunda. Aga!!! See ei ole veel kõik, tavapärase 3 nädala asemel on sel korral laagri pikkuseks lausa 4 nädalat, nii et üksjagu on veel minna!

Treeningutest – mingeid olulisi muudatusi 3. nädal ei toonud, kui siis lõikude kestvused läksid lühemaks ja kiirused natukene tõusid. Väga huvitavaks kujunes nädala esimeses pooles „fartlek“ treening, kus ma tundsin ennast pigem tugevana ja leidsin ennast treeninggrupi liidriga kahekesi eest ära sõitmast. Lõuatõmbeid („vihmaussikeste siplusi“) on kogunenud 1150 tk, selle nädala panus jäi väga tagasihoidlikuks, ning tundub, et jooksmine siiski ei olnud „easy 3km run, nothing speacial“, vaid pigem minu testimine esimestel nädalatel, sest nüüd on tempo natukene alla võetud ja kutid tunnistasid, et jooksevad muidu ikkagi natukene aeglasemalt rahulikumat jooksu või siis hakkas ka neil väsimus konti murdma – näiteks oli ungarlaste nädala viimane treening juba lausa reede hommikul! Kuna aga kodus ees ootavad tingimused hiilgavad ei ole, siis minu treeningnädal kulges edasi tavapärases rütmis, ainult et rahulikemas nootides, esimest korda sai Imregi kaatriga vee peale mind filmima ja mingisugune tagasiside noot lõpuks ka tuli! Arenguruumi on oioioi kui palju! Aga mõned nüansid on paranenud ka!
SiSivesiku paus
Võta veel särk seljast ära...

Panin tähele, et ma pole rääkinud veel laagri päevakorrast, seega parandan selle vea!

7:30 Äratus ja hommikusöök
8:30 Autoga järve äärde sõit (25- 30min)
9:00 Varustuse treeninguks valmis sättimine
9:30 Maapealne soojendus
9:45 Paatide vette laskmine
12:00 Autoga koju sõit
12:30 Lõunasöök
13:30 „Power nap“
14:45 Autoga järve äärde sõit vol.2
15:15 Varustuse treeninguks valmis sättimine vol.2
15:30 Maapealne soojendus vol.2
15:45 Paatide vette laskmine vol.2
17:00 Jõutreening/jooksmine
18:30 Autoga koju sõit vol.2
19:00 Õhtusöök
23:00 Tuled kustu

Erandiks on olnud läinud nädala N, R (riiklikud pühad LAV’is) ja kõik ülejäänud laupäevad, kui hommikusteks treeningaegadeks on olnud 8:00, sest järveke kus me treenime on väga populaarne koht kaatritega sõitjatele puhkepäevadel ja üritades neid vältida teeme treeningu varem. Ja mis puudutab päeva esimest ja viimast osa siis ka need on viimasel nädal tegelikult varsemaks läinud ühe linna varjutava tõsise probleemi pärast – elektrikatkestused. Nimelt andis otsad kohalik elektrijaam, sest viimase 5 aasta jooksul pole seda hooldatud, tähendab viimased 5 aastat on raha hoolduse eest makstud otse kellegi taskusse… Seega, iga päev on vähemalt 5 tunnised elektrikatekestused a 2,5 tunni kaupa ja kui see juhtub olema näiteks õhtul kell 21:00 siis ei oskagi midagi muud teha kui magama minna ja hommikul varem ilma äratuskellata ärgata.
Järve ots
Team Full Power!

Läinud nädalavahetuse vabaaja programm sisaldas safari külastust koos treeningkaaslastega, mis oli väga väga lahe kogemus! Nägin oma silmaga ära elevandi, jõehobu, alligaatori, jaaguari, 1,5m pikkuse sisaliku, põõsa kana, Pumbaa, kitse, sebra, piisoni ja väidetavalt ka lõvi (midagi nägin, aga aru ei saanud kes või mis see oli, sama hästi oleks võinud mulle öelda, et näe „unicorn“)
Safari snäki-paus
LandCruisers
Sõpradega vol.2
Nädal numbrites:
Treeningaeg: 16h 20min
Aerutamine: 133,2km
Jooksmine: 6km
Jõutreening: 2h 28min

Järgmise nädalani! 😉

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar