8. märts 2020

Taastav või laastav nädal?

Oli see alles mõnus puhkenädal! Sebimist oli pärast 70- päevast laagrit Eestis küll palju, kuid emotsionaalselt andis see kuhjaga tagasi ja annab ka lootust, et patareid said uueks treeningtsükliks ilusti laetud! Pean mainima, et üle pika aja tuli kodust ära minek vastu võtta raske südamega.
Pärnu saalis
Kohtutud sai paljude põnevate ja toredate inimestega, keda polnud ammu näinud või keda suisa esimest korda kohtasin! Mõnega neist sai lausa ühine treening ette võetud kas siis jooksurajal või jõusaalis, mis aitasid taastaval nädalal treeningrutiini murda. Aga... kui aerutaja läheb jõusaali treeningkaaslasega, kelle lemmikharjutused on peamiselt alakehaga seonduvad, siis sellest head nahka tulla ei saa ja mingil määral sai taastavast nädalast jalgadele laastav nädal... Põnev oli külastada ka Pärnu Koidula Gümnaasiumit, kus sain anda enda pisikese panuse koolisisese spordiviktoriini korraldamisse ning oli tore taaskohtuda õpetajatega, kes mullegi tarkusi jaganud on! Jõudsin ka ERR'i uudistemajja, kus armastatud spordireporter Aet Süvari minuga dialoogi maha pidas -> shorturl.at/fiAW2
Tartu
Viljandi
Pärnu Koidula Gümnaasiumi spordiviktoriin. Foto: Kaisa Kaljumäe - PKG huvijuht
8 Eestis oldud päeva sisse mahtus ka üksjagu erialaseid treeninguid, kahjuks küll mitte veetreeninguid, sest ilmad ei olnud väga soosivad. Seega olid need erialased treeningud kanuuergomeetril. Tartus oldud aega õnnestus ära kasutada ka koormustesti tegemiseks, mida Sihtasutus Noored Olümpiale Tartu Ülikooli sporditeadlaste vahendusel koordineerib. Sellist mitmesammulist arenguhüpet nagu eelnevatel kordadel ei tulnud - jõudsin välja detsembri kuuga võrreldes sama koormuseni, küll aga minutilise spurdiga suutsin läbida 9 meetrit rohkem (273m -> 282m). Viimaste laagrite treeningute mõju oli selgesti märgatav - anaeroobse läve tõus 6 löögi võrra (177 -> 183).
Põnev oleks kindlasti mainida, et lõin koostööks käed Mefo'ga, Polari spordikellade edasimüüja Eestis, ja nüüd olen uhke Polar Vantage M omanik. 3,5 aastat kasutamist olid oma jälje Polar V800'le jätnud ja see vajas varem või hiljem uuendust. Põnevaid uusi funktsiooni kellal jagub, nädalaga pole ma veel endale kõike päris selgeks suutnud teha, aga õpin! Näiteks on mul viimasel ajal olnud probleeme unega ja Vantage M pakub väga palju põnevaid andmeid unekvaliteedi jälgimiseks - ole ainult mees ja pane data enda jaoks töötama! Nii, et minu sõbrunemisest Vantage M'iga kuulete kindlasti veel edaspidigi!
Üle kümne aasta positiivseid kogemusi!
Nüüd olen juba jõudnud uueks treeningtsükliks tagasi Sitsiiliasse ja esimesed 2 päeva treeninud. Rutiini tagasi murdmine on läinud kergelt ja gaasi vajutamisele reageerib keha meeldivalt, nii et ikkagi sai taastav nädal kodus maha peetud!
Reisin targalt! #VisuSport #CompressportEstonia
Kas Tallinn on asukohta muutnud või on Pärnu uus Tallinn?
Esimene veetreening uue sõbra Polar Vantage M'iga!
"I Yam What I Yam" - Mr. Popeye



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar