29. veebruar 2012

Tarmo tundis igatsust

Tarmo tungival soovil jutustan Teile kallid lugejad, mis ma olen viimase kahe nädala jooksul korda saatnud ja kus on jälle võistlemas käidud.


Alustan siis 41. Tartu maratonist. Otepääle sai tuldud ikka suurte lootustega, et ilm tuleb ilus ja suusk ikka libiseks. Aga võta näpust, hommikul ootas kõiki sportlasi ees tugev tuul, hiljem lisandus värske lumi, mis võttis nii mõnelgi viimse pidamise suusa alt. Päev enne Tartu maratoni lootsin veel aega kusagil 3 tunni juurde või isegi alla, kuid stardi eel mõistsin, et see oleks juba ulme. Pärast stardi pauku oli juba tunda, et suus just kõige parem ei olnud, samas ka kõige kehvem ei olnud. Kuidagi suutsin korraks Andreaseltki eest ära sõita, kuid siis minu esimene äpardus, umbes teise kilomeetri peal sõideti kepp käest ära, oi kus ajas närvi! Õnneks läks sellega kiiresti, hakkasin siis korralikult laduma, sest olin kindel, et Andreas on kusagil ees pool ja ta oli vaja kätte saada, mõõduski vaid 2 km ja käes ta oligi. Ega ma ootama ei jäänud, vajutasin korraks gaasi juurde ja eest ma läksin, Matus olin umbes 20 sekundit Tupsust ees pool. Jõudnud Harimäe tippu, teine äpardus, prillid lendasid peast, kahju hakkas neist ja pidin tagasi minema ja ennäe imet Tups pani mööda. Poole distantsi peal suutsin ta kinni püüda, kuid umbes 18 km enne lõppu lükkas Tups gaasi põhja. nii umbes 7 km vältel oli Andreas mul silmapiiril, kuid siis oli murdumine. Ei jõudnud enam lükata, inimesed läksid muutkui mööda ja mööda. Finiši sirgel vist Tarmo mind isegi nägi, kuid ta ei teadnud, et see mina võiksin olla. Võitsin Tarmot napilt 30 sekundiga vist, ja andreas võttis veenva võidu. 354 kohalt liikusin edasi 221. kohale. Aeg 3 h 25 min ja 48 sekundit.

Tartu maratoni järgse nädalaga algas uus treening tsükkel. Hommikuti sai uuesti ujumas käima hakata. Ühel õhtul sai isegi väike jooksu ots, 18 km, tehtud. Muidu nädala lõpp jälle väga raske, 3 suusamaratoni:
19. Alpin suusasõit Jõulumäel - 30 km suuska uisu tehnikas, õhk oli plussis, rajal olid vee lombid, no enam raskemat ilma ei saanud olla. Soe õhk võttis libisemise nii kinni, et isegi Pärnu küvemad tegijad katestasid sõidu. Kokkuvõttes 5. koht Andreas oli 4. ja omavanustes 1. ja 2. koht. Aeg 1 tund ja 43 minutit.


40. Haanja suusamaraton - GPS'i mõõtmistulemuste järgi distants 41.5 km ja läbida tuli see klassikalises tehnikas. Jällegi soe ilm ja pidamist oli väga raske määrida. Pidamine oli küll 0, kuid tugevad käed viisid raskel rajal paaristõugetega lõpuni ning üllatuseks isegi 54. koht Andreas 55. ning omavanustes 2. ja 3. koht. Aeg 2 tundi 33 minutit ja 18 sekundit.
Pühapäeval oli RMK Suusamaraton, ka seal oli veel jaksu võistelda, teada saime küll alles eelmise päeva õhtul kusagil kell 10, et me sellest maratonist osavõtame :). Seekord distantsiks 37 km ning kokkuvõttes 40. koht. M20 vanuseklassis, mis oli ühtlasi meie vanuseklass selleks korraks, olin alles seitsmes.

Sellel nädalal ka treeningud käivad täies hoos. Hommikuti käime ikka ujumas, täna ujusime isegi 10 korda 100 m ajale. Lõpuks tuli see rekord ka ära 1:06, mis on sekundi võrra parem eelmisest rekordist. Märkimisväärne on veel see, et see aeg tuli viimasel 100 meetril. Kordagi aeg üle 1:18 vist ei läinud, nii et ikka päris raske oli. Nüüd vist hakkab jälle siuke kergem poolnädal, nimelt 8. märtsil Sevillasse laagrisse! Kõige pealt on vaja veel võistelda Aerutajate Talvepäevadel Viljandis ja veel viimane suusamaraton Estoloppeti sarjas, See on aga Tallinnas.

VILJANDIS NÄEME TARMO! :)

2 kommentaari: